Vi önskar er en Glad Påsk!

Nu har vi fått lamm på Änglunda. De första två föddes den 11 mars och sedan har det blivit ytterligare sju stycken. Vi väntar på att de sista tre tackorna ska lamma men det kommer dröja ca 10 dagar till. Lamningarna har gått bra. Det var en av förstföderskorna som behövde ha lite draghjälp för den lille var väldigt bred över huvudet. Men i övrigt har de klarat av allting själv. Jag stänger in tackan med de nyfödda lammen i en egen liten hörna så de får vara för sig själv de första dagarna. Därefter kommer de ut till de andra igen. Lammen leker och har så otroligt roligt tillsammans.

Om det är någon som är intresserad av att beställa ett lamm för slakt till tidiga hösten så finns det möjlighet i år. Vi kommer få fler lamm än normalt och det är bara att höra av sig. De kunder som brukar köpa kött är mycket nöjda. Vi slaktar på ett litet slakteri och man kan själv välja hur man vill ha styckningen.

Våra katter Maja och Pelle!

Vi får kanske skriva ´”Pella” då det efter veterinärbesök med vaccinering visade sig vara just en Pella istället för Pelle. Det är inte lätt att se vad det är för kön på katter ska jag säga. Eftersom de två damerna är Bondkattor utan inblandning av raskatt så är de inte helt vanliga längre. Det är till och med så att de räknas som en art vi ska rädda som ”Lantras”. Jag tycker det är intressant och roligt att jobba för de svenska raserna , nu har vi Blekingeanka, Västgötaspets och Svensk Bondkatt. De ska inte steriliseras utan vi hoppas istället de kommer att få vars en kull kattungar i år. Då finns det också möjlighet att köpa en kattunge. Här är bilder på de unga damerna först Maja och under det Pella.

Här är Maja
Här är Pella

När vi är igång och pratar om eventuella ungar så kan jag även berätta om hundarna, både Lea och Heidi, skall paras i december när de löper nästa gång. Lea är i och för sig 9 år gammal men då jag var hos veterinären sist sa hon att en tik i finare kondition kunde man inte se så… Vi kollar om hon är pigg och frisk nog när tiden är inne. Vi vill väldigt gärna ha en tik till efter Lea. Men Heidi kommer säkert att vara i sitt livs form så det blir i varje fall en kull. Här är en bild på finaste Heidi.

Änglundagårds Heidi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: