Utvalt

Red Manoues avkommor

Här kommer en presentation av några fina föl som Red Manoue fått. Manoues föl är inte så homogena och lika varann som Gigantines. Gemensamt är dock att de har varit väldigt rörliga och vackra.


Madame

Första fölet var en mörkbrun härlig liten häst efter Figaro. Hon föddes 2009 och såldes som föl till familjen Andersson. Där har hon ridits av junioren Alicia och de har utbildats tillsammans i både dressyr och hoppning. De har tillsammans tävlat upp i L:A dressyr.

Madame

Milito

Året därpå 2010 föddes ett hingstföl e. Bocelli 1044. Bocelli som tävlat så framgångsrikt med Rose Mathisen bla, deltog de i EM 2011 och var reserver i OS-laget 2012.

Milito har tränats och tävlats i dressyr. Han är nu såld vidare ifrån Maria Lundberg till Clara Tholen som tävlar honom i Juniorklass Msv B med full satsning framåt högre klasser.

bilderna tagna av Zandra Ahl Olausson

Mer bilder går att hitta på Claras instagram:

https://www.instagram.com/clara_tholen/?hl=sv


Balotelli

En vårnatt 2012 föddes ett hingstföl under dramatiska former. Den store fölungen hade inte roterat färdigt innan hans mamma försökte föda honom, utan han låg helt enkelt felvänd. Jag kom i precis rätt tid för att hjälpa till att vrida honom ett halvt varv och sedan kunde vi tillsammans Manoue o jag med gemensamma krafter få ut honom. Tack vare att jag många gånger hjälpt tackor vid lammningar med felläge så slutade även denna födelse lyckligt.

Balotelli såldes som föl till familjen Haid-Bondergaard och utbildades till en duktig dressyrhäst. Balotelli visades på rådgivande bedömning i Bollerup och rekommenderades vidare men gick aldrig något bruksprov.

Han är exporterad till Ryssland.

Balotelli e. Bellagio.

Mulberry Hill

Mulberry Hill ‘Mulle’ e. Carlton Hill föddes 2013. Vi anmälde honom till uttagningen till Elitfölauktionen där han kom med och således skulle säljas på auktionen. Det var ett spännande äventyr. Han såldes till Gränsbo Stuteri och familjen Wilken. Han deltog på tre-årstest där han erhöll Gångartsdiplom.

Mulberry Hill i Åstorp där han erhöll Gångartsdiplom

Mulberry Hill är såld vidare som tävlingshäst.

Film från Elitfölauktionen.

Moretti Weltino

Moretti e. Dante Weltino ännu en fantastiskt fin hingstunge. Året är 2016 och Moretti såldes samma år till Haid- Bondergaard tillsammans med vår andra fölunge.Moretti utbildas i dressyr och satsning är på högre dressyrklasser.

Moretti Weltino placerade sig 2020 som 6a på Breeders för 4-åriga hästar. Mer information finner ni i inlägget:

https://anglundagard.com/2020/10/21/moretti-weltino-placerad-6a-i-breeders/


Midnight Madness

Glömde nästan fina Middi. Året är 2014 och hon är precis som Mulberry Hill efter Carlton Hill.Middi såldes som två-åring till Anneli Wilken. Hästen visades som tre-åring och erhöll då Gångartsdiplom.

Midnight Madness i Åstorp efter visning o erhållet Gångartsdiplom

Middi har sålt vidare till Anna Axenbjer. Anna rider och tränar och trivs väldigt bra med sin nya tävlingshäst.


St Manfred

Min prins, min prins, min store kille. 2019 föddes en stor hingst efter Blue Hors St Schufro. Han var en tur i vintras på lösdrift i Hästveda.Då var han fortfarande hingst och kunde inte vara hemma. I våras blev Manfred kastrerad och sedan dess är han här hemma tillsammans med de två-åriga stona.

Härlige Manfred

Mendez

Nu är det 2020 och efter en betäckning med den så populäre Suarez födde Red Manoue i maj ännu ett hingstföl. En liten fux blev det i år. Han är en mycket social och snäll fölunge och rör sig mycket bra i alla gångarter.


Utvalt

Änglunda Gårds Kennel

Sedan ett år tillbaka bedrivs Änglunda Gårds kennel där vi föder upp Västgötaspetsar. Kenneln har numera enbart fått två kullar västgötaspetsar, men fler är på väg.

Vargaviddernas Joy Popstar ”Lea”
Vargaviddernas Joy Popstar ”Lea”
Vargaviddernas Joy Popstar ”Lea”
Änglunda Gårds Heidi
Heidi och Lea

Springs Mistral

Då fick vi vårt första föl för i år u. Red Manoue e. Åtoftens Springtime. Det är en lugn och stillsam kille som betraktar världen med stort intresse och redan är otroligt kelen och social. Han kommer att kallas Mistral, Springs kommer från pappa Åtoftens Springtime + att nu är det ju faktiskt vår!

Mistral har varit ute på gräs med mamma Manoue idag och det gick bra. I hagen fick han hänga med mamma i snabba gångarter och till mattes stora glädje visar han upp mycket fin både trav och galopp.

Springs Mistral är lillebror till den så framgångsrika Moretti Weltino. Mistral är till salu.

Tapetsering

Vi har ju fortfarande en del rum och skrymslen som inte fått sin rätta känsla och karaktär än. Det är lite inspiration från någon loppis eller liknande som brukar trigga igång ideerna. Nu har vi satt tapeter och målat ytterligar två rum. Det fattas lite möbler textilier och piff men ett steg framåt är det i alla fall.Det är engelska tapeter med moderniserade Morrismotiv.

Giovinazzi

Denna läckra kille kallas till vardags Gino och ägs av Anna Bredberg. Gino såldes som föl till Anna och nu har de kommit till ett första delmål i en lång utbildning – nämligen tre-årstest. Det gick väldigt bra och Gino erhöll Gångartsdiplom. Dessutom klarade han sitt ridprov galant med idel lovord. Detta är en av Gigantines söner och Ginos pappa är Suarez. När avkommor till ett sto visar framfötterna på olika sätt tex. här på en ungbedömning eller senare som tävlingshästar får mamman (stoet) tillgodoräkna sig förärvningspoäng. Nu har Gigantines avkommor varit så framgångsrika så även hon kommer få utmärkelsen ELIT. Sedan tidigare har ju Red Manoue fått det .

Detta är Giovinazzi.

Lamm

Ett säkert vårtecken trots vädret i år är att lammningen börjar. Hittills har 5 av 8 tackor lammat och allt har gått bra. Totalt har 11 lamm fötts och ALLA är svarta. Baggen var iofs svart men att alla skulle bli svarta är väldigt oväntat.

Nu hoppas vi att det går bra för de sista tre tackorna också. Och så längtar vi efter att få släppa ut dem på gräs lite längre fram i vår.

Till Salu: Fendi

Fendi, vilket är Gigantines föl från 2021, är till salu. En otroligt fin och känslig kille med mycket motor, gångarter och utstrålning. En verklig framtidshäst. Han kommer troligen bli runt 168-169 cm i mankhöjd. Ädel och långlinjerad i typ.

Han är e.Franklin, ue. Saigon.

Franklin blev nyligen ELIT, där information finns om honom här: https://helgstranddressage.com/en/stallions/franklin/1469 (även bild lånad från Helgstrands hemsida).

Mer information om Gigantine (mamma) och hans syskon finns i ett inlägg under rubriken ”Uppfödning Svenskt Varmblod” med bilder, meriter osv.

Väldigt fint temperament och han är hanterad varje dag.

Mer bilder och filmer finns vid intresse.

Pappa Franklin

Till Salu: Scarlett Z

Vårt otroligt fina sto Scarlett Z vill för mycket för att vi ska välja att sätta henne i avelsboxen redan nu så vi har beslutat oss för att sälja henne.

Hon är född 2018 e. Sensation, Don Gregory – all information finns här: https://www.blup.se/sv-SE/horses/319754-scarlett-z

Hon fick gångartsdiplom på treårstestet med siffrorna 9,8,7,8,8,9 49p och fick 2021 ett mycket fint hingstföl, Rio Rocket Platinum, e. Janeiro Platinum.

Hög ridbarhet kombinerat med hög kvalité på gångarter gör henne till en fantastisk häst för framtiden.

Filmer på henne riden finns – hör av er vid intresse!

Tyvärr inga valpar!

Det är med tungt hjärta jag skriver till Er som väntar besked på hur det gått för Heidi. Det blev inga valpar denna gången. Jag ultraljudade inte henne utan har faktiskt trott att hon var dräktig. Vi kunde se att hon inte var stor om magen men kanske kunde det vara en eller två valpar. Nu är det så, inga valpar denna gången.

Heidi kommer i löp ungefär om sju månader och då får vi prova med en annan hanhund. Kanske passade de inte ihop Folke och Heidi , eller så bara är det som med ca 20-30 procent av alla parningar, tiken går tom. Det är lite synd , vi har alla ställt oss in på att få små valpar, och jag tror även Heidi är lite ledsen.

Alla tre hundarna är dock pigga och glada. Lea och Heidi mår prima, Polly däremot växer otroligt nu och besväras av växvärk. Det är sådant som kommer och går . Det viktigaste är att Polly vilar mycket.

Ett par bilder på Polly.

Heidi är parad.

Under nyårshelgen var vi och träffade Sydspetsens Folke. Det var en mycket fin och attraktiv hanhund tyckte både jag och Heidi. Det blev parning ett par, tre gånger under några dagar och vi hoppas att det blev rätt och att hon nu är dräktig. Jag kommer så fort det syns på något sätt att skriva det här. Hjälp till att hålla tummarna.