Utvalt

Änglunda Gårds Kennel

Sedan ett år tillbaka bedrivs Änglunda Gårds kennel där vi föder upp Västgötaspetsar. Kenneln har numera enbart fått två kullar västgötaspetsar, men fler är på väg.

Vargaviddernas Joy Popstar ”Lea”
Vargaviddernas Joy Popstar ”Lea”
Vargaviddernas Joy Popstar ”Lea”
Änglunda Gårds Heidi
Heidi och Lea

Gigantines avkommor

Ett axplock av Gigantines avkommor med start från 2012.

Zangria

2012 föddes en läcker fölunge efter Blue Hors Zack. Det är ett sto som heter Zangria och hon såldes till Elin Hickman i Stockholm. Elin tränar och tävlar henne i dressyr. Det är en ambitiös och väldigt energisk häst.


Zimzalabim

Jag betäckte med BH Zack ännu en gång och 2013 föddes en hingst som fick heta Zimzalabim. Han visades senare i Halmstad på treårstest och erhöll 51 poäng som dressyrtalang.


Bonfire Heart

År 2014 föddes ett otroligt långbent stoföl efter Bellagio. Det var Bonfire Heart som vi sålde till Familjen Haid-Bondergaard. Hon har nu exporterats till Spanien som dressyrhäst.

Bonfire Heart här två år och precis innan hon åkte hemifrån.
Bonfire Heart under träning endast fyra år.

Geovanni Weltino

Geovanni föddes 2016 och är efter den högaktuelle Dante Weltino. Dante som rids och tävlas internationellt av Therese Nilshagen. Geovanni var tidigt en liten charmkille.

Geovanni såldes som föl till familjen Haid Bondergaard. Där har han utbildats och nu exporterats till Schweiz.

Geovanni Weltino här under ridpass tre år gammal.

Ginny come lately

Precis som namnet visar så kom kära Ginny sent till världen. Stackars mamma Gigantine gick drygt 30 dagar över tiden. Men Ginny var väl värd att vänta på. Ginny är efter Blue Hors Zack, en förtjusande individ. Hon finns fortfarande kvar hos oss.

Ginny come lately

Ginny come lately kommer ridas in nere hos Camilla Axelsson nu till hösten 2020 . Efter det äventyret får vi se om hon passar i avelsboxen eller ska ut och visa hur vacker hon är och hur fint hon rör sig på tävlingsbanorna.


Ghislane de Feligonde

Ghislane de Feligonde född 2019 är efter den populäre hingsten Suarez. Såld under hösten 2019.

Ghislane de Feligonde

Halvtid efter parning

Nu har det gått 37 dagar sedan vi parade Lea sista gången. Hon tyckte det var riktigt trevligt att träffa Ecke och parningarna gick bra flera gånger. Nu har vi nått 37 dagar in i dräktigheten och är jag inte helt fel på det så är hon med valpar. De bär sin lilla rundhet med elegans och det blir uppenbart först i slutet, jag kommer ihåg det sedan tidigare dräktigheter.

Vi hoppas att jag har rätt och att inget tillstöter.

Trädgården

Vi har planterat och sått gräsmatta i trädgården på delen som är närmast huset. Där har också länge gapat ett stort hål som nu äntligen är en så gott som färdig pool. Vi ska välja sten till kanten som går runt. Hade det sedan kommit lite regn hade gräsmattan fått bättre skjuts, visst vattnar vi men det är inte detsamma.

Det blommar fint på andra ställen i trädgården.

Marron Suarez

Nyfödd liten kille

Det blev en lång väntan för Red Manoue innan den här lille killen föddes. Manoue blir väldigt stor och svullnar i kroppen och får väldiga ödem. Det var därför underbart när han föddes lille Marron den 14/5. Det är en mycket fin fölunge. Större än normalfölen, rättställd, och väldigt rörlig. Han är också efter hingsten Suarez precis som Gigantines föl.

Blekingeankor

Föda upp ankor är inte så lätt. Våra ankor är inte så intresserade av att ruva fram ungar själv så det måste jag hjälpa till med i äggkläckare. Trots det visade det sig att äggen inte var befruktade. Ju längre säsongen gått desto bättre är det dock.

Vi fick 2 ankungar för 2-3 veckor sedan och igår kläcktes ytterligare 2.

Ett gäng ägg ligger nu i kläckaren och vi hoppas att det blir ytterligare 7-10 st.

Ankungar 1 dag gamla.

Gigantines föl

Den 11 maj föddes så äntligen den första fölungen. Det blev Gigantine som fölade på natten och allt gick bra. Det är ett hingstföl efter hingsten Suarez som i sin tur är son till Sezuan den otroliga hingsten som vann Unghäst VM både som 5,6,och 7 åring. Morfar till Suarez är Desperados som tävlat mycket och bla. tog individuellt OS-silver i Rio.

Mamma till vårt nya hingstföl är Gigantine. Som tre-åring fick hon dubbeldiplom både i hoppning och gångarter. Gigantine är efter Saigon 1034 som tävlat upp till Intermedier I. Saigon vann 4-års championatet och placerade sig som trea Scandinavian Open både som 5- och 6- åring.

Vi önskar vår lille kille som fått namnet Gideon Abeiser stort Lycka till på vägen fram i livet.

Här är Gideon 2 dagar gammal och ute med mamma i paddocken.

Änglundagårds Lycka

Lilla LYCKA fick sitt fantastiska namn redan samma dag som hon föddes. Eftersom det var på vår stora släktträff den kullen föddes och min svåger och syster bestämde sig för en liten valp så fick hon sitt namn då. Det var ju Christer Carlssons önskan att en gång kunna skaffa en hund igen och då blev det naturligtvis den bästa rasen i världen Västgötaspets!!!!!!! Det blev en liten Lycka helt enkelt.

Änglundagårds Lycka bor i Mellbystrand. Det är som familjehund och sällskapshund hon lever där lycklig. Det blev tyvärr ett litet fel i hennes käke som gör att inte matte och husse kan gå på utställning med henne. Det är synd för hon har en väldigt fin exteriör och rör sig jättefint,men man godkänner inte underbett på utställning. Västgötaspetsen är en väldigt frisk och sund hundras och det finns väldigt få medfödda fel som drabbar dem. Naturligtvis skulle precis lilla Lycka drabbas av detta. Synd för jag tror Christer gärna gått på lite utställningar med henne. Hon är ju precis lika älskad ändå som tur är.

Lycka är så glad för små barn. Favoritsysselsättning för många spetsar är att slicka på allt , fötter är absolut bäst. Här är det barnbarnet Cleo som får en gosestund med Lycka.

Att ha hund gör ju att man kommer ut i naturen. Västgötaspetsar är glada för att gå lösa och känna sin frihet, härligt för Lycka som ofta får röra sig fritt.

Änglundagårds Ljufva

En liten naggande god tjej med liten svansstubb är Ljufva. Hon var också med i den första fina kullen som Lea fick. Ljufva var som valp framåt och tuff men samtidigt gosig o snäll. Ljufva är grå med ett rätt mörkt huvud kanske aningen större än normaltiken.

Ljufva köptes av Linda Cederhag ute i Björkhagen Ängelholm. Det är roligt när en valp hamnar så nära att vi kan träffas då och då och det gör vi ju så klart. Linda har tidigare haft schäfer och är intresserad av både utställning och bruks. Ljufva har fått prova på allt möjligt och är enastående duktig på det mesta de provar.Vallning, noswork, bruks, och sök det fungerar och det tycker de båda är jätteroligt. Det säger lite om Västgötaspetsen den går att använda till väldigt mycket.

Linda och Ljufva tävlar startklass 10/8 2019 184,5 p av 200 p 1;a placerad.
Tävling i Höganäs 15/6 2019 Startklass 171p av 200 p Placerad 2,a av 15 starter.

Det mesta av tiden är Änglundagårds Ljufva dock bara en förträfflig sällskapshund och sann vän.