Red Manoues avkommor

Här kommer en presentation av några fina föl som Red Manoue fått. Manoues föl är inte så homogena och lika varann som Gigantines. Gemensamt är dock att de har varit väldigt rörliga och vackra.


Madame

Första fölet var en mörkbrun härlig liten häst efter Figaro. Hon föddes 2009 och såldes som föl till familjen Andersson. Där har hon ridits av junioren Alicia och de har utbildats tillsammans i både dressyr och hoppning. De har tillsammans tävlat upp i L:A dressyr.

Madame

Milito

Året därpå 2010 föddes ett hingstföl e. Bocelli 1044. Bocelli som tävlat så framgångsrikt med Rose Mathisen bla, deltog de i EM 2011 och var reserver i OS-laget 2012.

Milito har tränats och tävlats i dressyr. Han är nu såld vidare ifrån Maria Lundberg till Clara Tholen som tävlar honom i Juniorklass Msv B med full satsning framåt högre klasser.

bilderna tagna av Zandra Ahl Olausson

Mer bilder går att hitta på Claras instagram:

https://www.instagram.com/clara_tholen/?hl=sv


Balotelli

En vårnatt 2012 föddes ett hingstföl under dramatiska former. Den store fölungen hade inte roterat färdigt innan hans mamma försökte föda honom, utan han låg helt enkelt felvänd. Jag kom i precis rätt tid för att hjälpa till att vrida honom ett halvt varv och sedan kunde vi tillsammans Manoue o jag med gemensamma krafter få ut honom. Tack vare att jag många gånger hjälpt tackor vid lammningar med felläge så slutade även denna födelse lyckligt.

Balotelli såldes som föl till familjen Haid-Bondergaard och utbildades till en duktig dressyrhäst. Balotelli visades på rådgivande bedömning i Bollerup och rekommenderades vidare men gick aldrig något bruksprov.

Han är exporterad till Ryssland.

Balotelli e. Bellagio.

Mulberry Hill

Mulberry Hill ‘Mulle’ e. Carlton Hill föddes 2013. Vi anmälde honom till uttagningen till Elitfölauktionen där han kom med och således skulle säljas på auktionen. Det var ett spännande äventyr. Han såldes till Gränsbo Stuteri och familjen Wilken. Han deltog på tre-årstest där han erhöll Gångartsdiplom.

Mulberry Hill i Åstorp där han erhöll Gångartsdiplom

Mulberry Hill är såld vidare som tävlingshäst.

Film från Elitfölauktionen.

Moretti Weltino

Moretti e. Dante Weltino ännu en fantastiskt fin hingstunge. Året är 2016 och Moretti såldes samma år till Haid- Bondergaard tillsammans med vår andra fölunge.Moretti utbildas i dressyr och satsning är på högre dressyrklasser.

Moretti Weltino placerade sig 2020 som 6a på Breeders för 4-åriga hästar. Mer information finner ni i inlägget:

https://anglundagard.com/2020/10/21/moretti-weltino-placerad-6a-i-breeders/


Midnight Madness

Glömde nästan fina Middi. Året är 2014 och hon är precis som Mulberry Hill efter Carlton Hill.Middi såldes som två-åring till Anneli Wilken. Hästen visades som tre-åring och erhöll då Gångartsdiplom.

Midnight Madness i Åstorp efter visning o erhållet Gångartsdiplom

Middi har sålt vidare till Anna Axenbjer. Anna rider och tränar och trivs väldigt bra med sin nya tävlingshäst.


St Manfred

Min prins, min prins, min store kille. 2019 föddes en stor hingst efter Blue Hors St Schufro. Han var en tur i vintras på lösdrift i Hästveda.Då var han fortfarande hingst och kunde inte vara hemma. I våras blev Manfred kastrerad och sedan dess är han här hemma tillsammans med de två-åriga stona.

Härlige Manfred

Mendez

Nu är det 2020 och efter en betäckning med den så populäre Suarez födde Red Manoue i maj ännu ett hingstföl. En liten fux blev det i år. Han är en mycket social och snäll fölunge och rör sig mycket bra i alla gångarter.


En tanke på “Red Manoues avkommor

  1. Grattis till alla dina fina avkommor💐💐kära lillasyster🥰
    Du är en stjärna med djur och vill alltid det bästa för dem om det är en anka, hund eller häst.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: