Fölen 2022

På Änglunda har det fötts två fina föl i år. Först föddes Fleur de Luy, ett brunt litet stoföl. Det är Gigantine som är mamma och pappa är Janeiro Platinum. Allt gick väldigt lätt och smärtfritt, fölet och mamman har mått bra hela tiden. I år gläds jag åt att Gigantine inte tappat matlusten eller humöret utan både ätit och sett glad ut under hela dräktigheten. Stofölet är till salu.

Gigantine är betäckt igen. Denna gången valde jag hingsten Franze. Det är en Franklinson och med Sezuan som morfar. Han ägs av Helgstrand men var i år stationerad på Gränsbo stuteri.

Detta är Fleur de Luy född den 1 juni 2022

Sockersöta Fleur de Luy

Den 16 juni var det så dags för Scarlett. Med all utrustning installerad var vi rustade för att inte missa Scarletts första fölning. Kamera i taket som jag kan följa på min telefon och sedan även en sele påkopplad på stoet som reagerar på svettning som då ringer upp min telefon via en app. Helt otroliga hjälpmedel som gör att det är lättare att övervaka stoet. Mitt i natten föddes han vår hingst. Svart, stor och väldigt stark. Det är Janiero Platinum som är pappa även till honom. Scarlett var duktig men överraskad. Kunde han verkligen vara hennes, det tog en stund att förstå. Det visade sig vara en fantastisk kille , helt rätt i kroppen och med helt otroliga rörelser , bara helt underbar. Han är redan såld till Frida Moyell och hennes sambo. Det känns jättebra och de kommer få en fantastisk häst.

Här ser ni finaste Rio Rocket Platinum

Scarlett är inte betäckt igen. Tanken är att hon skall säljas efter att Rio är 6 månader och avvand.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: